Ervaringen

Door de jaren heen heb ik al vele families mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbaren. Hieronder leest u hoe nabestaanden de samenwerking ervaren hebben.

‘Hallo Petro,

Ik wil je nogmaals complimenteren met de persoonlijke en professionele begeleiding rond de uitvaart mijn broer. 

Het gesprek dat wij hadden, heeft ons erg geholpen in de verwerking. Ook gaf het gesprek mij meer inzicht in de familierelaties en hoe de ziekte van mijn broer ons gezin heeft gevormd.

De ontspannen sfeer waarin dit plaatsvond, ondanks het verdriet werd bevorderd door jouw persoonlijkheid. Niet meteen met de map op tafel, maar gewoon luisteren, vragen stellen, meeleven en uiteindelijk natuurlijk wat aantekeningen maken.

Tijdens de dienst was er het vertrouwen dat jij dit mooi zou regisseren en begeleiden. En dat maakte je waar.

En je bent gezegend met een prachtige stem die je heel goed gebruikt, waardoor de teksten die je voorlas, prachtig overkwamen.

Wat me ook opviel was dat je iedereen even een compliment gaf over de tekst, een persoonlijke opmerking. Mooi! Daardoor voelt iedereen zich gezien. 

Hoe verdrietig we ons ook voelen, we kijken met grote tevredenheid terug op de plechtigheid en kunnen vandaaruit in rust het rouwproces in. Hartelijk dank voor jouw uiterst belangrijke bijdrage hieraan.’

‘Dag Petro,

 

Begin dit jaar heb je de uitvaart van een oom van mij begeleid. Recent is onze zus overleden en voor mij was het duidelijk dat jij de geschikte persoon was om de uitvaartdienst te begeleiden. De manier van samenwerken met jou was zeer prettig en je adviseerde daarin ons goed en op een eerlijke manier. Je leefde je helemaal in en luisterde goed naar onze wensen en vragen. Het is een hele bijzondere uitvaartdienst geweest in de stijl van onze zus mede door jou warme woorden en teksten. Het heeft ons allen een fijn en goed gevoel gegeven. Heel erg bedankt daarvoor!’

‘Petro, onze eerste ontmoeting bij een eerdere uitvaart van een familielid, deed ons meteen denken aan jou. Ons gevoel werd bevestigd toen we afscheid moesten nemen van onze geliefde zus. Je kwam thuis, had een luisterend oor voor iedereen en alle verhalen vanuit onze zijde zette jij op de dag van afscheid om met veel mooie woorden en warmte. Je kan maar 1 keer afscheid nemen en dat hebben we als team samen met jou mooi gedaan. Dankjewel hiervoor’.


‘Dag Petro, je hebt een prachtige dienst geleid!                                                                             Al vanaf ons eerste gesprek heb je ons vertrouwen gewonnen en dit vertrouwen ook gerechtvaardigd.
Je hebt goed geluisterd en de dienst geleid met betrokkenheid en kalmte.
Vooral de extra toevoeging, je weet wat ik bedoel, deed ons aangenaam verbazen.
Je hebt meer gedaan dan je hoefde, op een zeer waardige manier.
Een mooiere dienst zou niet kunnen.
Nogmaals dank!’

‘Hallo Petro, 

Via deze mail wil ik je nog heel hartelijk bedanken. Ik (en ik weet dat het ook voor mijn vader en broer en zus geldt) ben heel erg blij met hoe je ons hebt geholpen bij de voorbereiding en de uitvoering van het afscheid van mijn moeder.

Het is indrukwekkend hoe jij in zo’n korte tijd onze familie leerde kennen en de essentie wist te verwoorden. Ik stuur je deze mail omdat ik hoop dat het je de energie geeft om voor de mensen die je in de toekomst gaat bijstaan te helpen, zoals je dat bij ons hebt gedaan’.

‘Beste Petro, 

Bij deze wilde ik, ook namens mijn zonen, je bedanken voor de fijne en persoonlijke begeleiding naar de crematie van mijn man toe.

De gesprekken hebben wij als aangenaam en warm ervaren.                                                  Hoe je de tekst van het prentje hebt gemaakt, en de teksten en dan nog de fotocollage, het was prachtig!

 Als mijn man de crematie zou hebben gezien, had hij met een grote glimlach gekeken en gezegd: echt mooi!

Wij kijken terug op een mooie crematie, die warm was en zoals wij het graag hadden gezien. Dus nogmaals, bedankt!’

‘Petro heeft ons van begin tot eind fantastisch begeleid voor, tijdens en na het afscheid van mijn moeder. Professioneel, betrokken en bekwaam. We hopen hem voorlopig heel lang niet nodig te hebben, maar weten in ieder geval wie we de volgende keer weer inschakelen. Nogmaals dank voor alles’.

‘Na het overlijden van onze moeder hebben we samen met Petro de afscheidsviering voorbereid. Na een gesprek van twee uur heeft hij een prachtige viering opgezet. Hij heeft het leven van onze moeder treffend weergegeven. De juiste toon, liefdevol en respectvol. Hij heeft ons veel werk uit handen genomen met een heel mooi resultaat. Nogmaals hartelijk dank daarvoor’.

‘Onze ervaring met Petro is fantastisch! Petro is iemand die heel goed kan luisteren. Hij is accuraat met de werkzaamheden en de communicatie was heel prettig. Hij is betrokken op een fijne manier. Hij heeft dan ook bijgedragen aan een mooi en waardig afscheid van mijn moeder. Hij sprak volgens een aantal aanwezige zo oprecht alsof hij mijn moeder heeft gekend. Nogmaals hartelijk dank voor alles’.

Petro, bedankt voor de geweldig verzorgde uitvaart en je mooie woorden. Als de genodigde aan mij vragen of je familie bent, dan zegt dat iets over je professionaliteit . Klasse’.

‘Hallo Petro,

Wij willen jou nogmaals bedanken voor het mooie afscheid. Jouw inzet was geweldig.            Wij kijken er met een goed gevoel op terug.                                                                      Nogmaals dank!’

Petro heeft twee jaar geleden de uitvaart van mijn moeder begeleid, we waren hem hier erg dankbaar voor, hij heeft het supergoed verzorgd. Petro is ook een erg vriendelijke en accurate man.                                                                                                                                        Onlangs overleed ook mijn vader, wij hebben voor de uitvaart wederom Petro benaderd. De uitvaart zat perfect in elkaar en Petro bood veel warmte aan ons en tijdens de uitvaart. Mede dankzij Petro kijken wij weer terug op een erg goed afscheid’.

‘Warm afscheid……

Vandaag hebben wij de uitvaart meegemaakt van onze lieve moeder. Deze werd geleid door Petro op een bijzonder warme en betrokken wijze.
Ook in de voorbereidingen nam Petro alle tijd en deed veel moeite om al onze wensen te kunnen vervullen.
Dit alles zal er zeker toe bijdragen dat wij het afscheid en gemis van onze moeder, een mooi plekje in ons hart kunnen geven.

Dank je wel Petro’

‘Wij hebben Petro’s begeleiding bij het vormgeven van mijn moeders uitvaart als heel prettig ervaren. Petro luistert heel goed en kan je ideeën heel mooi omzetten naar elementen van de dienst.
Verder houdt hij alles goed in de gaten, zodat alles wat op tijd klaar moet zijn, dat ook is. Dit alles doet hij op een rustige, vriendelijke en deskundige manier.
Dank je wel Petro’.

‘Beste Petro,

Dank je voor de fijne begeleiding naar de afscheidsdienst van ma toe. De goede leiding van de dienst zelf. Geeft rust als je het zo uit handen kunt geven’.

‘Hallo Petro,

Gisteren verzorgde jij het uitvaartritueel van oma. Ik wilde je nog even bedanken en complimenteren voor de wijze waarop jij jouw vak uitoefent. Bijzonder om te ervaren hoe warm en persoonlijk je het bracht en de tijd nam om het ook persoonlijk te maken voor degenen die via de livestream meekeken.

Bedankt hiervoor!’ 

Petro heeft een hele mooie afscheidsdienst voorbereid voor het afscheid van onze vader afgelopen vrijdag. Hij was zeer betrokken, heeft een hele aangename stem en kan tussen de regels door dingen horen die heel mooi in de dienst naar voren kwamen. Een onverwachte wijziging in het verhaal heeft hij op de juiste manier opgelost. Door Petro is alles wat wij wensten uitgekomen. Nogmaals heel hartelijk dank daarvoor! Wij kijken er met een zeer goed gevoel op terug’.

‘Beste Petro,

Dank je wel voor je bijdrage aan de uitvaart van onze (schoon) vader en opa. Vanaf de eerste ontmoeting vonden wij het contact heel prettig; je bent vriendelijk, sluit goed aan bij de wensen en voelt goed aan wat de sfeer is. De dienst was erg mooi, mede door jouw leiding. Je doet dit op een mooie, persoonlijke manier, waarbij je mensen goed ziet. Dat dat voor anderen ook zo voelde merkten wij aan de bedankjes, ook van andere aanwezigen, die uitgesproken werden naar jou. Dank je wel, het heeft veel voor ons betekend’.

‘Petro is iemand die zijn vak perfect verstaat. Bij de uitvaart van mijn vader liet hij zien over alle kwaliteiten en karaktereigenschappen te beschikken die een ritueelbegeleider nodig heeft, en nog meer.

Hij is zeer betrokken, kan goed luisteren en vragen, staat klaar voor elke wens, en voelt perfect aan wat men graag van hem wil. Voor mijn vader heeft hij een prachtige uitvaart verzorgd met een goed verhaal, sterke inhoud en een fijn gevoel na afloop voor alle betrokkenen’.

‘Mooi afscheid gehad van mijn stiefvader. Petro was heel attent en behulpzaam. Veel succes in de toekomst Petro. Bedankt voor alles’.

Petro Vogels Ritueelbegeleider

Petro Vogels
Ritueel begeleider

06 20 29 46 28

info@petrovogels.nl

kvk-nr. 73805769